top of page

Omgeving

IMG_3671.jpg

Het Dorp

Rully is een geklasseerd wijndorp op de grens van de Côte Chalonnaise en de Côte de Beaune. In het dorp zijn verschillende historische monumenten te bezoeken, waaronder een middeleeuws kasteel. 

Het dorp is alom bekend voor zijn witte wijnen, maar ook als de bakermat van de crémant.

 

 In het dorp, en dus op wandelafstand, is er een bakkerij, een supermarktje, een traiteur en een gastronomisch restaurant. Op zondagochtend is er een grote markt in het naburige dorp.

Het Dorp

hospices_de_beaune.jpg

Steden

Maak een uitstapje naar Beaune (15km) en aanschouw de Hospices, met zijn wereldberoemde daken. Duik onder in de oenologie in het "Musée du vin" of bezin in de majestueuze Collégiale. 

Ga op verkenning in Chalon-Sur-Sâone (10km), de bakermat van de fotografie. Slenter langs de Saône of verken het charmante stadscentrum.

Maak een daguitstap naar Dijon (45km), de hoofdstad van Bourgondië en ontdek de meesterwerken van de "Palais des Ducs de Bourgogne". Ga lunchen in "Les Halles" en sla een voorraadje mosterd in.

Het Dorp

Vineyard_edited.jpg

Gastronomie

Haal de Bourgondiër in u naar boven en ga op visite bij één van de vele gerenommeerde wijnboeren uit het dorp of de wijde omgeving, waar u enkele exquise Grand Cru's kan degusteren. 

Geniet 's avonds van een copieus diner, met zorg bereid door een chef aan huis of ga zelf aan de slag met lokale producten tijdens een privé kookles. 

Ontdek de meest exclusieve gerechten bij één van de vele gastronomische restaurants in de buurt, waaronder een driesterrenrestaurant op minder dan 5 kilometer.

Het Dorp

63756a81db88162dcedd491af801b2da.png

Kastelen

Wandel tot aan het "Château de Rully", dat al sinds de veertiende eeuw in het bezit is van eenzelfde familie. 

Breng een bezoekje aan het "Château de Germolles" (6km), een toonbeeld van middeleeuwse savoir faire, gebouwd door Margareta van Vlaanderen, vrouw van Filips de Stoute.

Ontdek Cormatin (40km), met zijn 17de eeuws kasteel, omringd door een prachtige "Jardin à la française". 

Bezoek het iconische Clos Vougeot (25km), bekend omwille van zijn aloude wijntraditie.

Het Dorp

velos-vignoble_photo-alain-doire_bourgog

Sportief

Verken de Côte de Beaune en zijn exclusieve wijngaarden met de mountainbikes van de Manoir, of verlaat de platgereden paden voor een wat avontuurlijker fietstochtje.

Volg één van de wandelroutes die aan de Manoir vertrekken en leiden langs idyllische gehuchtjes, of flaneer langs het "Canal du Centre" dat door het dorp loopt.

Laat het kind in u los en bedwing één van de hoogste hoogteparcours van Frankrijk op minder dan 10 kilometer.

Het Dorp

3Qs169CY_edited.jpg

Historische Sites

Duik de geschiedenis in en kom tot rust tussen de indrukwekkende overblijfselen van de Abbaye de Cluny (40km), een van de belangrijkste abdijen uit de middeleeuwen die een gigantische invloed uitoefende op West-Europa.

Maak een wandeling door Bibracte (60km), de hoofdstad van een Keltische stam, gesticht in  de 2de eeuw voor Christus en één van de de best bewaarde Gallische vindplaatsen van Europa. Bezoek hierna het archeologisch museum.

Het Dorp

bottom of page